Π. Λεωνίδου: Έφτασε η ώρα να τοποθετηθούμε όλοι για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

«Έφτασε επιτέλους η ώρα να τοποθετηθούμε όλοι και να κριθούμε από το σύνολο των απόψεων και εισηγήσεων μας για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών, η συζήτηση των σημαντικότερων ζητημάτων που εκκρεμούν, ή υπάρχουν διαφωνίες στον Περί Δήμων Νόμο. Κάθε πολιτική δύναμη εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής τις απόψεις της, επί της ουσίας των εκκρεμοτήτων.

Έγινε μιας υγιής συζήτηση και εμπεριστατωμένη ανάλυση των θέσεων όλων των μερών αναφορικά με την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, τις συνενώσεις τοπικών αρχών, τον αριθμό των Συμβούλων , τη λειτουργία των διαμερισμάτων και την εκλογή αντιδημάρχων.

Είναι η άποψη μας πως έφτασε η ώρα ο κάθε ένας από εμάς να κριθεί από το σύνολο των τοποθετήσεων και των θέσεων του .

Ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί, ενώ σε άλλα θα καταλήξουμε, αφού πρώτα διαβουλευθούμε με τα συλλογικά όργανα του Κόμματος.

Όσον αφορά τα τοπικά δημοψηφίσματα το Δημοκρατικό Κόμμα, είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπερ και ήταν ευθύνη της Εκτελεστικής Εξουσίας να προβλέψει και να εξετάσει όλα αυτά τα ζητήματα, ιδιαίτερα προτού λάβει την απόφαση για αναβολή των εκλογών. Γνωρίζοντας λοιπόν τη θέληση της πλειοψηφίας των κομμάτων, όφειλε η Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της και να σεβαστεί αυτή την απόφαση για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση. Δεν είναι ορθό να επιρρίπτονται ευθύνες στην Βουλή και τα κόμματα .

Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ξεκάθαρα υπερ της μεταρρύθμισης, για αυτό άλλωστε αποδέχτηκε την αναβολή των εκλογών, με την προϋπόθεση ότι εντός εύλογης χρονικής περιόδου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να οδηγηθούν τα νομοσχέδια για ψήφιση.

Η συζήτηση επί των ζητημάτων που εξακολουθούν να εκκρεμούν θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου εκεί όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Γραφείο Τύπου

25 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων