Π. Λεωνίδου: Είμαστε ικανοποιημένοι διότι αρκετές από τις προτάσεις μας για τη μεταρρύθμιση της Τ.Α. υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή Εσωτερικών
Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Μεταρρύθμιση Τ.Α. : «Είμαστε ικανοποιημένοι διότι αρκετές από τις προτάσεις μας υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή Εσωτερικών»

Μέσα σε κλίμα συναντίληψης και αλληλοσυνεννόησης πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών για την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Είναι γεγονός ότι καταλήξαμε σε πολλά θέματα που είτε προτείναμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, είτε κατατέθηκαν ως τροπολογίες από τα υπόλοιπα κόμματα.

Εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αφού η πλειοψηφία της Επιτροπής υιοθέτησε αρκετές από τις προτάσεις μας, οι οποίες θα ενταχθούν στο τελικό κείμενο που θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Συγκεκριμένα μας ικανοποιεί το γεγονός ότι έχει υιοθετηθεί η πρόταση μας για δημιουργία Δημοτικού Διαμερίσματος στην Αγία Φύλα, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει θετική προσέγγιση για σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Υπηρεσιακών θεμάτων, με αρμοδιότητα την πρόσληψη, προαγωγή , ανέλιξη των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Τα θέματα που παραμένουν ανοικτά θα τα εξετάσουμε σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα. Τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα αφορούν κυρίως :

·         Tις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων,

·         Τον αριθμό των Δήμων ,

·         Την διεξαγωγή ήόχι, Δημοψηφισμάτων,

·         Την εκλογή των Αντιδημάρχων

Έχει συμφωνηθεί από την Επιτροπή ότι τα τρία Νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια στις 24 Φεβρουαρίου για ψήφιση. 

Εμείς, ως Δημοκρατικό Κόμμα, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις εάν χρειαστεί, ακόμα και στα θέματα που σήμερα υπάρχουν διαφωνίες να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες.

Γραφείο Τύπου

27Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων