Π. Λεωνίδου: Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός Εργασίας έχει τις γνώσεις και τη θέληση να λάβει αποφάσεις για στήριξη των ευάλωτων ομάδων
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Εργασίας είχαμε την χαρά να συναντήσουμε τον Υπουργό Εργασίας, κύριο Γιάννη Παναγιώτου, και να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα αρμοδιότητας της επιτροπής.

Ο Υπουργός παρουσίασε το όραμά του, το οποίο ουσιαστικά στηρίζεται σε δύο πυλώνες: αφενός της κοινωνικής συνοχής και αφετέρου της οικονομικής ανάπτυξης

Παράλληλα, ανέδειξε ως προτεραιότητές του τη διασφάλιση της ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασίας, με δίκαιες απολαβές για τους εργαζόμενους, την αύξηση των κατώτατων συντάξεων κατά 5%, καθώς και την επιτάχυνση καταβολής του ανεργιακού επιδόματος και των συντάξεων. Επιπρόσθετα συμπεριέλαβε στις προτεραιότητές του τη διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν την ΑΤΑ.

Εμείς ως Δημοκρατικό κόμμα, ασφαλώς υιοθετούμε το όραμα του, αλλά καλέσαμε τη νέα κυβέρνηση και τον ίδιο τον Υπουργό να εργαστεί με ζήλο και αποφασιστικότητα, ώστε να ανακοπεί η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης. Η ενίσχυση της, θα συμβάλει στην ενίσχυση τόσο της κοινωνικής συνοχής, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης.

Παράλληλα χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργού Εργασίας, να αποδεχτεί την πρότασή μας για εντατικότερο διάλογο μεταξύ Βουλής και Υπουργείου, ούτως ώστε μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης, να αντιμετωπίζουμε από κοινού και με αμεσότητα όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας.

Είμαστε βέβαιοι πως ο νέος Υπουργός Εργασίας έχει και τις ικανότητες, έχει και την θέληση να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει.

Γραφείο Τύπου

21 Μαρτίου 2023

ροή ειδήσεων