Π. Λεωνίδου: Επιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός του ψηφιακού κράτους
Ανακοινώσεις |

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Κυβερνοεπιθέσεις: Επιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός του ψηφιακού κράτους

Οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσειςεις βάρος ιστοσελίδων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καταδεικνύουν δυστυχως ότι υπάρχει τεράστιο κενό στα μέτρα θωράκισης του κράτους. Ένα κενο που δημιουργησε μεγάλες ζημιές και ασφαλώς οικονομικό κόστος .

Το θέμα συζητήθηκε με την διαδικασία της αυτεπάγγελτης εξέτασης στην Κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών, υστερα από δικη μας πρωτοβουλία, παρουσία των αρμόδιων φορέων και θεσμών του κράτους.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το ψηφιακό κράτος μπάζει νερά και ότι οι θεσμοί του κράτους παρουσιάζουν μεγάλα κενα και ελλείψεις.

Η ευθύνη κατά την άποψη μας, ανήκει στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους οι οποίες επιβάλλεται να κάνουν την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική τους, να καταγράψουν τα προβλήματα και να εξεύρουν τρόπους επίλυσης τους.

Στη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, τέθηκαν επί τάπητος προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια και προστασία δεδομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από κυβερνοεπιθέσεις.

Στην δική μας τοποθέτηση τονίσαμε επίσης την ανάγκη επιτάχυνσης της ψηφιακής αναβάθμισης και μετασχηματισμού του κράτους.

Γραφείο Τύπου

26 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων