Π. Λεωνίδου: Η απουσία κοινωνικού κράτους και ο κακός προγραμματισμός της Κυβέρνησης οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση των ενοικίων
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

«Η απουσία κοινωνικού κράτους και ο κακός προγραμματισμός της Κυβέρνησης οδήγησαν δυστυχώς στην ραγδαία αύξηση των ενοικίων»

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για την ραγδαία αύξηση των ενοικίων Παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, η οποία παρουσιάζει την μεγαλύτερη μέση αύξηση τιμών, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε ακούσει, αλλά και όσα καθημερινά βιώνουμε με την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων σε όλες τις επαρχίες, διαπιστώνουμε την πλήρη αδιαφορία του κράτους, αφού το όλο θέμα αφέθηκε να ρυθμιστεί με βάση τους κανόνες της αγοράς.

Δυστυχώς η απουσία του κοινωνικού κράτους, ο κακός προγραμματισμός και η έλλειψη προνοητικότητας από την παρούσα κυβέρνηση, προκάλεσαν αυτό το πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που πλήττει τους χαμηλά αμειβόμενους τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας, τα νεαρά ζευγάρια και τους φοιτητές.

Πολλά είναι τα νοικοκυριά που βιώνουν ακόμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, την ώρα που τα εισοδήματα τους παραμένουν καθηλωμένα.

Παράλληλα , επιβάλλεται η κυβέρνηση να καταθέσει νέες ευέλικτες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για στεγαστικά προγράμματα που να παρέχουν ουσιαστικά κίνητρα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, για εξασφάλιση στέγης. Είναι η κυβέρνηση άλλωστε, που έχει την συνταγματική αρμοδιότητα και οφείλει να εξεύρει λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα.

Γραφείο Τύπου

8 Σεπτεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων