Π. Λεωνίδου: Η βία στους αθλητικούς χώρους επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί ως κοινωνικό φαινόμενο
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για πρόληψη και καταστολή της βίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, επιβάλλεται να είναι αφενός αυστηρά, ώστε να λειτουργήσουν προληπτικά για την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων και αφετέρου δεν πρέπει να θυματοποιούν τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, κατά την οποία η αρμόδια Υπουργός Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, ενημέρωσε τη Βουλή για τα μέτρα που αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, χαιρετίσαμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αφού θεωρούμε ότι βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση και τονίσαμε ότι ο χουλιγκανισμός και η βία στιγματίζουν δυστυχώς τον αθλητισμό και προσβάλλουν ευρύτερα την κυπριακή κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η αστυνομία, καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και φορείς , έθεσαν ενώπιον των μελών της Επιτροπής και της Υπουργού τις προτάσεις και τις απόψεις τους.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της βίας στους αθλητικούς χώρους και οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, τα προηγούμενα χρόνια.

Η βία στους αθλητικούς χώρους επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί ως κοινωνικό φαινόμενο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι χούλιγκαν αξιοποιούν αυτούς του χώρους συγκέντρωσης, ως όχημα άσκησης της βίας. Συνεπώς θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης της αθλητικής παιδείας και της ευγενούς άμιλλας.

Γραφείο Τύπου

05 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων