Π. Λεωνίδου: Ικανοποίηση για την υιοθέτηση των εισηγήσεών μας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Ανακοινώσεις |

Γραπτή Δήλωση Πανίκου Λεωνίδου – Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΔΗ.ΚΟ, για τα Νομοσχέδια που αφορούν την Μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου

«Εκφράζουμε ικανοποίηση για την υιοθέτηση των εισηγήσεων μας από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, η κατ’ άρθρον συζήτηση των νομοσχεδίων που αφορούν την μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου.

Η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στον Περί Οικογενειακών Δικαστηρίων Νόμο και στην τροποποίηση του Συντάγματος.

Με ικανοποίηση είδαμε να υιοθετείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόταση μας, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα, καταθέτοντάς την ίδια αίτηση, για οποιαδήποτε οικογενειακή διαφορά, να ξεκινά η διαδικασία και για άλλες οικογενειακές διαφορές, μεταξύ των ιδίων μερών .

Πιο συγκεκριμένα εισηγηθήκαμε όπως, σε περίπτωση οικογενειακών διαφορών μεταξύ των συζύγων, με μια αίτηση ο ίδιος δικαστής, να ρυθμίζει άμεσα με προσωρινό διάταγμα τα τρία θέματα που αφορούν τη γονική μέριμνα, την διατροφή και την στέγη.

Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται η ταλαιπωρία, τα περιττά έξοδα και εξοικονομείται πολύτιμός χρόνος, κυρίως προς όφελος των παιδιών τα οποία βρίσκονται τις περισσότερες φορές στο επίκεντρο των διαφορών μεταξύ των γονέων, κατά την διάρκεια των διαδικασιών λύσης του γάμου.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι για το πιο πάνω θέμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε με επιστολή, την γνώμη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατά πόσο υιοθετεί και το ίδιο την εν λόγω εισήγηση.

Γραφείο Τύπου

26 Οκτωβρίου 2022

ροή ειδήσεων