Π. Λεωνίδου: Να δοθούν άμεσες λύσεις στο χρονίζον πρόβλημα με το καθεστώς εργοδότησης αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση
Ανακοινώσεις |

Γραπτή Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου

Να δοθούν άμεσες λύσεις στο χρονίζον πρόβλημα με το καθεστώς εργοδότησης αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση

Το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών που  απασχολούνται στα διάφορα  προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας με αγορά υπηρεσιών, συζητήσαμε για ακόμα μια φορά στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας .

Ένα ζήτημα το οποίο χρονολογείται και παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί προς συζήτηση επανειλημμένα, δεν έχει εξευρεθεί τρόπος επίλυσης του, λόγω έλλειψης βούλησης, κυρίως, από πλευράς κυβέρνησης.

Δυστυχώς, το κράτος εκμεταλλεύεται την εργασία των εν λόγω ανθρώπων, χωρίς να τηρούνται ίδιοι όροι, με αντίστοιχες μόνιμες θέσεις.

Πέραν των ανισοτήτων που δημιουργούνται μεταξύ των εκπαιδευτικών, πλήττεται κατά την άποψη μας και η δημοσία Παιδεία. Για να παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά μας, είναι απαραίτητο οι άνθρωποι που στελεχώνουν αυτές τις δομές, να έχουν ένα αξιοπρεπές και ισότιμο πλαίσιο εργασίας.

Το Υπουργείο Παιδείας δυστυχώς παρουσιάστηκε ανέτοιμο, για ακόμα μια φορά  και  χωρίς την απαραίτητη βούληση για  επίλυση του προβλήματος που χρονίζει.

Καλούμε λοιπόν την εκτελεστική εξουσία, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα οριστική λύση, ώστε να αρθεί η αδικία που υφίστανται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

Γραφείο Τύπου

15/6/2022

ροή ειδήσεων