Π. Λεωνίδου: Οι όποιοι περιορισμοί τίθενται από την Κυβέρνηση, θα πρέπει να έχουν την συνδρομή-σύμπραξη των τριών εξουσιών του κράτους
Πανδημία Περιοριστικά μέτρα
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Στην σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας συζητήθηκε εκ νέου, στην παρουσία του αρμόδιου Υπουργού, το νομοσχέδιο που αφορά τις επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες.

Στόχος μας είναι η διασφάλιση της δημιουργίας ενός νομοθετήματος, στο οποίο θα εξισορροπείται η δυνατότητα ελέγχου της πανδημίας με τη λήψη μέτρων, χωρίς να παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες των πολιτών.

Είναι η άποψη μας ότι οι όποιοι περιορισμοί τίθενται από την Κυβέρνηση, θα πρέπει να έχουν την συνδρομή-σύμπραξη των τριών εξουσιών του κράτους (Νομοθετική – Εκτελεστική – Δικαστική.

Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξαν περιπτώσεις που η Εκτελεστική Εξουσία ενήργησε καταχρηστικά, κάτι που εν μέρη οφείλεται και στην απειρία διαχείρισης τέτοιων πρωτοφανών συνθηκών.

Είναι για αυτό το λόγο που στο νομοσχέδιο πρέπει να περιλαμβάνονται πρόνοιες, που να διασφαλίζουν ότι μελλοντικά δεν θα γίνονται καταχρήσεις από πλευράς της Εκτελεστικής Εξουσίας.

Τέλος, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας, αντιμετώπισε θετικά τόσο τις δικές μας εισηγήσεις όσο και των άλλων κομμάτων και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει εντός των επόμενων εβδομάδων αναθεωρημένο κείμενο, που θα λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες μας.

Γραφείο Τύπου

20 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων