Π. Λεωνίδου – Πρόταση νόμου για την επίλυση των προβλημάτων των μισθωτών τουρκοκυπριακών ακινήτων
τουρκοκυπριακά ακίνητα
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, είδαμε σήμερα τους συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Προσφύγων, να συμφωνούν με την Πρόταση Νόμου, που κατέθεσα εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μισθωτές Τουρκοκυπριακών ακινήτων σε αυτοστεγάσεις.

Ειδικότερα, στόχος μας είναι τα εν λόγω ακίνητα τα οποία είχαν παραχωρηθεί για οικιστική χρήση, να μπορούν να αξιοποιούνται από τους πρόσφυγες χρήστες και ως επαγγελματική στέγη, για βιοποριστικούς σκοπούς, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, εφόσον όμως πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που πηγάζουν από τις πολεοδομικές νομοθεσίες .

Η προτεινόμενη Νομοθετική ρύθμιση κρίνεται αναγκαία, λόγω του ότι το δικαίωμα το οποίο έχουν θεμελιώσει επί σειρά ετών οι μισθωτές σε σχέση με την αξιοποίηση των τουρκοκυπριακών ακινήτων και ως επαγγελματική στέγη, περιορίζεται σήμερα από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

H πρόταση μας τυγχάνει εκ πρώτης όψεως στήριξης τόσο από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όσο και από όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Στόχος μας ασφαλώς να συμβάλουμε με την ψήφισή της το συντομότερο δυνατό, στην στήριξη των προσφύγων συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Γραφείο Τύπου

22 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων