Π. Λεωνίδου: Στην Κοινοβουλευτική Νομικών το κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, λόγω τροχαίων ατυχημάτων και η αδυναμία διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων
Αυτοκινητόδρομοι Επιτροπή Νομικών
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Στην Κοινοβουλευτική Νομικών το κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, λόγω τροχαίων ατυχημάτων και η αδυναμία διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων

Ενώπιον της Επιτροπής Νομικών αναμένεται να τεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων στους αυτοκινητόδρομους, την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργείται, τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών και την συνεπακόλουθη ταλαιπωρία που υφίστανται.

Η εισήγηση μας για εγγραφή του σχετικού θέματος, υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής και θα συζητηθεί με την μορφή του κατεπείγοντος το συντομότερο, όπου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους .

Είναι γεγονός ότι προκύπτουν τεράστια προβλήματα λόγω της έλλειψης διεξόδων, σε τακτά διαστήματα, συνεπεία των κακών σχεδιασμών στους αυτοκινητόδρομους.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει δυστυχώς στην μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών, είναι η μη έγκαιρη και σε πολλές φορές αναποτελεσματική παρέμβαση των αστυνομικών αρχών.

Είναι η άποψη μας ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εξευρεθούν λύσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, παρόμοιων με αυτών που βίωσε η Ελλάδα λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Η πρόταση μας για εγγραφή του συγκεκριμένου θέματος υποβλήθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά κατά τα οποία πολίτες/οδηγοί υπέστησαν τεράστια ταλαιπωρία, λόγω τροχαίων ατυχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού που επέφεραν κλείσιμο και των δυο λωρίδων κυκλοφορίας.

Γραφείο Τύπου

2 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων