Π. Λεωνίδου – Στόχος μας ειναι ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα στηρίζεται στον προσωποκεντρικό χαρακτήρα του οικογενειακού δικαίου
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Πανίκου Λεωνίδου μετά πέρας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για το Οικογενειακό Δίκαιο

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα γιατί συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, το δεύτερο πακέτο των νομοσχεδίων που αφορούν στη συνολική μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου. Ως γνωστόν, πριν δύο χρόνια ψηφίστηκε από την Βουλή η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου με 4 νομοσχέδια.

Τώρα έχουν κατατεθεί άλλα 4 νομοσχέδια και συγκεκριμένα το «περί διαθηκών και διαδοχής», το «περί ρύθμισης των περιουσιακών σχέσεων μεταξύ των συζύγων» και το «περί των σχέσεων γονέων και τέκνων» και το «περί τέκνων συγγένεια και νομική υπόσταση».

Τέσσερα νομοθετήματα που δεν αφορούν διαδικασίες, όπως ήταν τα προηγούμενα, αλλά μπαίνουν στην καρδιά και στην ουσία του προβλήματος. Επομένως, είναι πάρα πολύ σοβαρά νομοθετήματα, που άπτονται ζητημάτων που απασχολούν πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Ζητήματα που προκαλούν πέρα από πόνο και ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος.

Ως Επιτροπή θα επιχειρήσουμε, μέσα σε ένα πνεύμα διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κρατικούς ή ιδιωτικούς, να εξεύρουμε εκείνες τις ρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα στηρίζεται στον προσωποκεντρικό χαρακτήρα του οικογενειακού δικαίου.

Γραφείο Τύπου

17 Απριλίου 2024

ροή ειδήσεων