Π. Λεωνίδου – Στρατηγικές Αναπτύξεις: Προς την ορθή κατεύθυνση το αναθεωρημένο νομοσχέδιο
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Στρατηγικές Αναπτύξεις: Προς την ορθή κατεύθυνση το αναθεωρημένο νομοσχέδιο. Στόχος να καταστούν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες.

Με στόχο να καταστούν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες αναφορικά με την αδειοδότηση των μεγάλων αναπτύξεων, τέθηκε προς συζήτηση το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις στρατηγικές επενδύσεις.

Ο υπό εξέταση νόμος, περί της Διευκόλυνσης των Έργων Στρατηγικής Ανάπτυξης, ο οποίος έχει συζητηθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, τέθηκε εκ νέου στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Ενημερωθήκαμε, από το αρμόδιο Υπουργείο, για τις αλλαγές που ενσωματώθηκαν και κατά πόσον αυτές συνάδουν με τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί από κόμματα και οργανώσεις, κατά το παρελθόν.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι το νέο κείμενο, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, αφού περιλαμβάνει όπως διαπιστώσαμε ασφαλιστικές δικλίδες για περιβαλλοντικά και άλλα ζητήματα, για τα οποία υπήρξαν πολλές ανησυχίες τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, που είχε αρχικά κατατεθεί.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα σημαντικό νομοθέτημα, με μεγάλες οικονομικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και άλλες προεκτάσεις.

Με αυτό το δεδομένο, δηλώνουμε έτοιμοι ως μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών, να συνδράμουμε στην ετοιμασία ενός κειμένου, το οποίο θα κινείται ακριβώς προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στις αρχές χρηστής διοίκησης, στην προστασία του περιβάλλοντος και στον ρόλο των πολιτών, αφού πρόκειται για διαδικασίες που επηρεάζουν τις ζωές τους.

Γραφείο Τύπου

4 Μαΐου 2023

ροή ειδήσεων