Π. Λεωνίδου: Θεωρούμε αναγκαία την κατοχύρωση της επ’ αμοιβή πρακτικής άσκησης των νέων
Ανακοινώσεις |

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας την ανάγκη καθιέρωσης και διασφάλισης της επ’ αμοιβή πρακτικής άσκησης των νέων.

Συγκεκριμένα παρατηρείται το φαινόμενο ενώ οι νέοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησής τους δεν αμείβονται, με αποτέλεσμα να τυγχάνουν εκμετάλλευσης από τους εργοδότες τους.

Με αφορμή την εξέταση του εν λόγω ζητήματος τονίσαμε από την πλευρά μας, την ανάγκη για τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει την αμοιβή της πρακτικής άσκησης καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των νέων. Παράλληλα προς την κατεύθυνση αυτή προτείναμε τα ακόλουθα:

Α) Να εξεταστεί η επέκταση επιδότησης της περιόδου της πρακτικής άσκησης των απόφοιτων νέων και σε άλλα επαγγέλματα πέραν των δικηγόρων, αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών.

Β) Να εξεταστεί η ανάγκη εκπόνησης προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας με ένα συμβολικό ποσό για μαθητές, που εντάσσονται στα προγράμματα μαθητείας.

Γ) Να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιδότησης της πρακτικής άσκησης που πραγματοποιούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Με τις πιο πάνω εισηγήσεις μας, θα παρασχεθούν κίνητρα στους νέους για ενίσχυση της γνώσης, εμπειρίας και επαγγελματικής κατάρτισης και στον ιδιωτικό τομέα.

Γραφείο Τύπου

05 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων