Π. Λεωνίδου: Υπάρχει καλή διάθεση και πρόθεση από όλα τα κόμματα να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση για τη μεταρρύθμιση της Τ.Α.
Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

«Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης : Μέσα από καλή διάθεση, υπευθυνότητα και σύνεση μπορούν να εξευρεθούν λύσεις σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα »

Συνεχίστηκε σήμερα 13/01/2022, στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, η συζήτηση για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά την οποία έγινε μια πρώτη εξέταση των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε σειρά τροπολογιών τις οποίες επεξηγήσαμε ενώπιον των μελών της Επιτροπής. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι πλείστες  από αυτές αντικρίζονται εκ πρώτης θετικά από την πλειοψηφία των κομμάτων.

Μέσα από την συζήτηση που διεξήχθη, διεφάνη ότι υπάρχει καλή διάθεση και πρόθεση από όλα τα κόμματα να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, ώστε να οδηγηθούν προς ψήφιση το συντομότερο δυνατό τα τρία νομοσχέδια.

Είναι η άποψη μας ότι μέσα από καλή διάθεση υπευθυνότητα και σύνεση, μπορούμε να εξεύρουμε λύσεις, σε όλα τα ζητήματα ακόμα και στα πιο ακανθώδη, που έχουν να κάνουν με τις συνενώσεις, τα δημοψηφίσματα καθώς και άλλα ζητήματα που πιθανόν να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Παράλληλα ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γιατί τα πλείστα κόμματα, αντικρίζουν θετικά εκ πρώτης όψεως την προσπάθεια μας για δημιουργία μιας τρίτης κατηγορίας οντοτήτων, που αφορούν περιοχές- Πρώην Συμβούλια Βελτιώσεως, τα οποία θα μπορούν να ενταχθούν στους Δήμους υπό την μορφή διαμερισμάτων .

Γραφείο Τύπου

13 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων