Π. Λεωνίδου: Ζητούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανική Περιοχή Μοναγρουλλίου
Βιομηχανική Περιοχή Μοναγρουλλίου Επιτροπή Εμπορίου
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Ζητούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανική Περιοχή Μοναγρουλίου

“Ύστερα από πρωτοβουλία δική μου και εγγραφή σχετικού θέματος στην Βουλή, για εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανική περιοχή Μοναγρουλλίου, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη συνοδευόμενη από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Εκεί διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι, δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια προς την κατεύθυνση ανάπτυξης υποδομών (οδικό δίκτυο, υπηρεσίες κοινής ωφελείας) στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι από το 2007 έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις και δεσμεύσεις από τα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα. Αποτέλεσμα της αδυναμίας αυτής του κράτους, οι επαγγελματίες να επωμίζονται τεράστια κόστη και ζημιές, αδυνατώντας παράλληλα να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις τους.

Σε σύσκεψη, που ακολούθησε της επίσκεψης, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μοναγρουλλίου, και ενόψει του γεγονότος ότι ο συνολικός σχεδιασμός και υλοποίηση του έργου, αναμένεται να πάρει κάποια χρόνια, κατέθεσα πρόταση όπως διεξαχθούν προσωρινά έργα βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου, για να διευκολυνθεί το συντομότερο δυνατό, η πρόσβαση των επαγγελματιών της περιοχής.

Η πρόταση υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου η οποία κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα με τον σχεδιασμό και υλοποίηση προσωρινών βελτιώσεων. Παράλληλα οι κρατικές υπηρεσίες (Υπουργείο Εμπορίου, Τμήμα Δημοσίων έργων και Επαρχιακή Διοίκηση)  δεσμεύτηκαν εντός των επόμενων δυο μηνών, να συνεργαστούν με όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, CYTA,Tμ. Υδάτων), να ετοιμαστούν και να παρουσιάσουν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου τον συνολικό σχεδιασμό για ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής .

Ευελπιστούμε ότι, ύστερα από 15 περίπου χρόνια θα μπει επιτέλους το νερό στο αυλάκι, για να μπορέσουν οι επαγγελματίες της περιοχής καθώς και άλλοι που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν, να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις επενδύσεις και δραστηριότητες τους, χωρίς τα πολλαπλά προβλήματα  που παρουσιάζονται σήμερα.

Γραφείο Τύπου

19 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων