Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα κενά στην προστασία τους
Ανακοινώσεις |

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετίζεται με την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για περιορισμό της.

Συνδυάζεται εκτενέστερα με την αυξανόμενη ανισότητα αλλά και τη διεύρυνση της φτώχειας.

Θεωρούμε ότι η ανάκαμψη της κοινωνίας μας πρέπει να περνά μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών σε μια εποχή που δυστυχώς η ίδια η πανδημία αλλά και οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί προκάλεσαν κενά στην προστασία των δικαιωμάτων μας.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα για την ημικατεχόμενη πατρίδα μας η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι η Τουρκία, επι σειρά ετών καταπατά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, παραβιάζοντας κάθε παράγραφο της Οικουμενικής Διακήρυξης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διακηρύσσοντας ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εξαναγκάζει την Τουρκία, ν’ αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής, να σταματήσει τον εποικισμό και να σεβαστεί τις βασικές ελευθερίες, διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης περιουσίας.

Γραφείο Τύπου

10 Δεκεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων