Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ανακοινώσεις |

Εβδομηντα-τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για το πιο ισχυρό σημείο αναφοράς των αγώνων για την προάσπιση, διαφύλαξη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι φέτος συνυφασμένη με την αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, τις μεταναστευτικές ροές, την οικονομική και ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τον κίνδυνο φτώχειας.

Δυστυχώς, εν έτη 2022, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμβαίνουν σε πολλά μέρη του κόσμου.

Στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα, η Τουρκία, επι σειρά ετών καταπατά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διακηρύσσοντας ότι θα συνεχίσει άοκνα και αποφασιστικά να προασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου με σεβασμό, αξιοπρέπεια και ισότητα, χωρίς διακρίσεις και δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων της Κ.Δ. και να εξαναγκάζει την Τουρκία, να σεβαστεί τις βασικές ελευθερίες, διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης περιουσίας.

Οι προσπάθειες για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού, για την διεκδίκηση των βασικών ελευθεριών και τη διασφάλιση της πραγματική ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι συνεχείς και άρρηκτα συνδεδεμένες με την πολιτική και κοινωνική δράση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Γραφείο Τύπου

10 Δεκεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων