Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της 30ης Ιουλίου, που έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων, το Δημοκρατικό Κόμμα σημειώνει ότι οι προσπάθειες πιο αποτελεσματικής πρόληψης και αντιμετώπισης, πρέπει να ενταθούν.

Η άγνοια και αποχή από την οποιαδήποτε δράση, συνιστά ανοχή σε ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη μορφή σκλαβιάς.

Η εξαναγκαστική εργασία, η σεξουαλική εκμετάλλευση, η αφαίρεση οργάνων αποτελούν τις κύριες ειδεχθείς πτυχές της εμπορίας ανθρώπων, γνωστής και με τον όρο «trafficking».

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η λήψη πιο αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης.

Τόσο για να οδηγηθούν οι διακινητές και έμποροι ανθρώπων ενώπιον της δικαιοσύνης και να εξαρθρωθούν τα δίκτυα που εκμεταλλεύονται με το χείριστο τρόπο ανθρώπους όσο και για την προστασία των θυμάτων, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες και παιδιά.

Το ΔΗΚΟ ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης, όπως η προώθηση και η ομόφωνη έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής το 2019, της πρότασης νόμου για την ποινικοποίηση της συμπεριφοράς των πελατών, σχετικά με θύματα εμπορίας προσώπων.

Γραφείο Τύπου

30 Ιουλίου 2022

ροή ειδήσεων