Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και κατά των φυλετικών διακρίσεων
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και υπέρ του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος ή κοινωνικής τάξης.

Η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους ότι ο αγώνας για διασφάλιση της ισότητας και για προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών αρχών και αξιών, είναι διαρκής και πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους, ότι έχουμε ευθύνη έναντι της ιστορίας και έναντι όλων εκείνων που έπεσαν θύματα του ρατσισμού και ότι έχουμε χρέος έναντι των επόμενων γενεών, να απωθήσουμε εκείνες τις συμπεριφορές που καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις και τις κοινωνικές ανισότητες.

Το ΔΗΚΟ επαναβεβαιώνει την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνεχίζει ν’ αγωνίζεται για μια δημοκρατική, δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις, με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Γραφείο Τύπου

21 Μαρτίου 2023

ροή ειδήσεων