Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ανακοινώσεις |

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποσκοπεί στην ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το θέμα της οποίας για το 2024 είναι «αποκατάσταση του εδάφους, ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία», το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την πεποίθηση ότι ως χώρα μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της «πράσινης μετάβασης» και παράλληλα να διαφυλάξουμε το φυσικό μας περιβάλλον, χωρίς να θυσιάζουμε την οικονομική μας ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΗΚΟ στηρίζει την περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης. O σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ολιστικής και οριζόντιας εθνικής στρατηγικής για το Περιβάλλον και ειδικότερα για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Κλιματική Αλλαγή, είναι για το Δημοκρατικό Κόμμα μια σημαντική προτεραιότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε την ανακοπή της ασύμφορης καταβολής προστίμων για τις εκπομπές θερμοκηπίου, η Κύπρος να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, αλλά και να μπορούμε να παρέχουμε σε όλους τους πολίτες τις ευκαιρίες, τους τρόπους, τα μέσα και τα εργαλεία για να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους.

Γραφείο Τύπου

05 Ιουνίου 2024

ροή ειδήσεων