Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και Εκστρατεία του ΔΗΚΟ κατά των σεξουαλικών παρενοχλήσεων

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι γυναίκες, εξακολουθούν  – δυστυχώς – να είναι θύματα στερεοτύπων και να αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, έλλειψη εκπροσώπησης στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, βία και παρενοχλήσεις, τόσο στην απασχόληση όσο και ευρύτερα σε κοινωνικές συναναστροφές.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως μια απαράδεκτη πλευρά της κοινωνίας μας.

Ο αγώνας για καταπολέμηση του εγκληματικού αυτού φαινομένου αφορά όλους μας.

Άνδρες και γυναίκες.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ξεκινούμε  εκστρατεία κατά της όποιας μορφής παρενοχλήσεων.

Υψώνουμε τη δική μας φωνή, για να σπάσει η σιωπή των θυμάτων.

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε  να προσπαθούμε για να φέρουμε  την αλλαγή που χρειάζεται η σύγχρονη Κύπρια γυναίκα.

Επιδιώκουμε:

  • Αλλαγή νοοτροπίας και βελτίωση της αντιμετώπισης καταγγελιών, ώστε οι γυναίκες που τολμούν να καταγγέλλουν, να μην θυματοποιούνται δεύτερη φορά.
  • Εκσυγχρονισμό του συστήματος των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών, ώστε να καθίσταται πιο αποτελεσματικός και λειτουργικός ο συντονισμός προς όφελος του θύματος.
  • Προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  και δράσεων για το τι είναι σεξουαλική παρενόχληση και ποια είναι τα δικαιώματα των θυμάτων,  από τα σχολεία μέχρι τους χώρους εργασίας.

Προχωρούμε μαζί για την πραγματική ισότητα των φύλων, για την καταπολέμηση και την πρόληψη των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών.

Με σεβασμό και αναγνώριση των πολλαπλών ρόλων που έχει να επιτελέσει, προωθούμε  πολιτικές που παρέχουν έμπρακτη στήριξη, ενθάρρυνση και ενδυνάμωση κάθε γυναίκας.    

Γραφείο Τύπου8 Μαρτίου 2021

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media