Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τη γυναίκα και συνεχίζει να στηρίζει, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, κάθε προσπάθεια με στόχο την επίτευξη της πραγματικής ισότητας των φύλων.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να προωθούμε εκείνες τις πολιτικές που απαιτούνται ώστε να εκλείψουν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις και να διασφαλιστούν ουσιαστικές ίσες ευκαιρίες.

Η δράση πρέπει να είναι ολιστική, πολυδιάστατη και πολύπλευρη σε όλους τους τομείς ώστε να καταφέρουμε να εμπεδωθεί κουλτούρα ισότητας.

Μέσα από την ιστορία, γυναίκες έδωσαν μεγάλες μάχες για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έγιναν μεγάλα βήματα προόδου αλλά, δυστυχώς, σήμερα οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, βία και παρενοχλήσεις τόσο στους χώρους εργασίας όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, η προστασία των θυμάτων, η έμπρακτη συμμόρφωση με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του ΣτΕ, η ισότιμη εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η εξισορρόπηση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και η διασφάλισης της ίσης αμοιβής για ίσης αξίας εργασία, αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Στηρίζουμε και ενδυναμώνουμε τις γυναίκες οι οποίες, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλαπλούς ρόλους, δίνουν καθημερινές μάχες για την προστασία της οικογένειας και τη διασφάλιση της εργασίας.

Η 8η του Μάρτη είναι ταυτόχρονα ημέρα τιμής και αναγνώρισης των διαχρονικών εθνικών και κοινωνικών αγώνων των γυναικών.

Τιμούμε τις γυναίκες της Κύπρου, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, τις γυναίκες που βίωσαν τις τραγικές συνέπειες του 1974, τις γυναίκες που συνέβαλαν καθοριστικά στους εθνικούς μας αγώνες.

Γραφείο Τύπου

8 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων