Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Στόχος να αλλάξουν αντιλήψεις και νοοτροπίες και να καταπολεμηθεί η προκατάληψη
08 Μαρ 2018 Ανακοινώσεις

Από την 8η Μαρτίου 1857 και τη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, έχουν όντως γίνει βήματα στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων, όχι όμως τέτοια, έτσι ώστε η ανθρωπότητα να είναι ικανοποιημένη, πως η ισότητα επετεύχθη πραγματικά.

Γι’ αυτό, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να μας θυμίζει ότι η Γυναίκα, ακόμα υποφέρει από ανδροκρατούμενες κοινωνίες και είναι θύμα προκαταλήψεων, σε βαθμό που και η ζωή της να θεωρείται υποδεέστερης σημασίας.

Στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή αντιλήψεων και νοοτροπιών και η καταπολέμηση της προκατάληψης.

Σε ότι αφορά τα κυπριακά δεδομένα, δυστυχώς πρέπει να ομολογήσουμε ότι, το θέμα της ισότητας των φύλων αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές δράσεις και διακηρύξεις προθέσεων χωρίς αποτέλεσμα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προτείνει δράσεις, που θα οδηγήσουν στην εμπέδωση μιας νέας προσέγγισης στο θέμα της ισότητας των φύλων, όπως τα μέτρα που θα συμβάλουν στη συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων γυναικών.

Προτείνουμε επίσης τη δημιουργία της Αρχής Ισότητας των Φύλων, με εκτελεστική εξουσία, δικό της προϋπολογισμό και συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Επιβάλλεται, η πολιτεία να προχωρήσει από τις διακηρύξεις σε πράξεις, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη καθημερινότητα των γυναικών και κατ’ επέκταση στη βελτίωση του συνόλου της κοινωνίας.

Για να μπορούμε να τιμούμε την Ημέρα της Γυναίκας με ήσυχη τη συνείδηση μας ότι η προσπάθεια για πραγματική ισότητα των φύλων, θα είναι ακατάπαυστη.

 

Γραφείο Τύπου
8 Μαρτίου 2018

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media