Παγκόσμια Μέρα Παιδιού και Παγκόσμια Ημέρα Γονέων
Ανακοινώσεις |

Η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού στην Γένοβα το 1925 ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 2012 ως Παγκόσμια Ημέρα Γονέων.

Μια μέρα που συνδέεται με την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού όπως αυτά έχουν θεσπιστεί με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού αλλά και με την υποχρέωση ευρύτερα της κοινωνίας και της πολιτείας να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία του κάθε παιδιού.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι η προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους, αποτελεί εθνική υπόθεση και ανάλογη πρέπει να είναι και η στρατηγική της πολιτείας.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στις προσπάθειες βελτιστοποίησης και εξειδίκευσης των αρμόδιων υπηρεσιών για την οικογένεια και το παιδί, με τρόπο που να ανταποκρίνονται στην πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Στηρίζουμε τη διαρκή επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση για όλους τους επαγγελματίες που εργάζονται με και για τα παιδιά αλλά και την εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των ίδιων των παιδιών, μέσω των σχολείων, προγραμμάτων και αρμοδίων φορέων/οργανώσεων, για τα δικαιώματα τους.

Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την προστασία των παιδιών και των εφήβων από κάθε είδους κακοποίηση και από τους πολλούς κινδύνους, οι οποίοι παραμονεύουν καθημερινά στη σύγχρονη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη καθημερινότητα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά ταυτόχρονα τους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι με θυσίες, κόπο και πολλή αγάπη, αφιερώνουν πολλές φορές το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, για την ανατροφή, τις ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την ασφάλεια και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Γραφείο Τύπου

1η Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων