Πανεπιστημιακές σχολές στη Λάρνακα
01 Σεπ 2020 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Ταφόπλακα για τη δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών στη Λάρνακα έθεσε η χθεσινή συνάντηση, που είχαν στο προεδρικό μέγαρο, ο ΠτΔ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Δήμος Λάρνακας. Έντεχνα η Πρυτανεία τροχιοδρόμησε τα δεδομένα με αναβολές και παρέσυρε το Δήμο Λάρνακας σε μια διαδικασία, που όπως πάντα προειδοποιούσα, θα είχε αρνητική κατάληξη.

Δυστυχώς και η Προεδρία, με την στάση της δεν προσέγγισε το όλο θέμα όπως θα έπρεπε. Παρόλες τις επανειλημμένες υποσχέσεις, τις οποίες θεωρούσα απλά και μόνο υποσχέσεις, εφεύρισκαν διάφορα προσχήματα για να ξεφύγουν.

Έχω εκφράσει τις έντονες ανησυχίες μου στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και χαρακτήρισα την συμπεριφορά και τις δικαιολογίες, τόσο της κυβέρνησης , όσο και του Πανεπιστημίου, ως “ πυροτεχνήματα “.

Σήμερα, δυστυχώς, επαληθεύονται οι ανησυχίες μου και η μοναχική πορεία που πάντα διατύπωνα. Για μένα, ήταν φυσιολογική εξέλιξη και αυτά που σήμερα ανακοινώνονται για δημιουργία “ Κέντρου Αριστείας “ είναι στάχτη στα μάτια των Λαρνακέων. Ο πρύτανης ανακοινώνει ένα ποσό, γύρω στα 100 εκατομμύρια κόστος, χωρίς να προβεί στην εξεύρεση πόρων, ως όφειλε.

Γραφείο Τύπου

1Η Σεπτεμβρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media