ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ CHANGE
Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ “CHANGE

Όπως γνωρίζετε στο Δημοκρατικό Κόμμα ξεκινήσαμε στα τέλη Νοεμβρίου μια μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες.

 

Τα τελευταία χρόνια τα κόμματα και οι πολιτικοί μιλάμε συνέχεια για τους πολίτες, αλλά δεν ακούμε όσο θα έπρεπε τους πολίτες.

 

Στο Δημοκρατικό Κόμμα αποφασίσαμε να το αλλάξουμε αυτό.

Γι’  αυτό, δώσαμε στην προσπάθεια μας το όνομα change. Αλλαγή.

Αποφασίσαμε να ακούσουμε τη φωνή του κάθε πολίτη.

Πολύ περισσότερο, του πολίτη που αισθάνεται απογοητευμένος, αποκλεισμένος από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, που έχει γυρίσει

την πλάτη στην πολιτική και δεν συμμετέχει.

 

Από το Νοέμβριο λοιπόν, έως πριν λίγες εβδομάδες  ζητήσαμε την   άποψη των πολιτών  για 4 προτάσεις μας, που αλλάζουν τα δεδομένα σε σχέση με την πολιτική συμμετοχή.

 

Ομάδες εθελοντών σε ολόκληρη την Κύπρο, μίλησαν με τους πολίτες και τους ζήτησαν να  απαντήσουν ηλεκτρονικά αν συμφωνούν η διαφωνούν με τις προτάσεις μας. Παραλλήλως, όσοι επιθυμούσαν, μπορούσαν να απαντήσουν μέσα από το διαδίκτυο.

 

Η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως υψηλή.

Συνολικά, 7.240 άτομα τοποθετήθηκαν για τις προτάσεις μας.

Κάτι που αποδεικνύει ότι οι πολίτες αναζητούν τρόπο για να ακουστούν και είναι δική μας ευθύνη να τους τον προσφέρουμε.

 

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως ότι και οι τέσσερις προτάσεις μας συγκέντρωσαν πολύ υψηλά ποσοστά συμφωνία και αποδοχής.

 

Συγκεκριμένα:

 

•    Η δημιουργία στη Βουλή Επιτροπής Πολιτών, στην οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να καταθέτει το θέμα που τον απασχολεί ή να παρουσιάσει την πρόταση του, συγκέντρωσε ποσοστό συμφωνίας 83%.

 

•    Καθιέρωση Νομοθετικής πρωτοβουλίας των πολιτών με δυνατότητα να καταθέτουν και να συζητείται στη Βουλή Πρόταση Νόμου με 5.000 υπογραφές, συγκέντρωσε ποσοστό συμφωνίας 79%.

 

•    Η πλήρης απαγόρευση και ποινικοποίηση της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, συγκέντρωσε ποσοστό συμφωνίας 94%.

•    Τέλος η μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους, εφόσον δημιουργούν νέες, επιπρόσθετες, θέσεις εργασίας, συγκέντρωσε ποσοστό συμφωνίας 91%.

 

Θέλω, εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, να ευχαριστήσω τους εθελοντές.

 

Κυρίως, θέλω να ευχαριστήσω τους 7.240 πολίτες που βοήθησαν με τη συμμετοχή  τους να επιβεβαιώσουμε ότι οι προτάσεις μας κινούνται στην απολύτως σωστή κατεύθυνση.

 

Που έγιναν μέρος της αλλαγής που ζητούν.

 

Δική μας βούληση είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των προτάσεων αυτών. Και αυτό θα κάνουμε με την κατάθεση Προτάσεων Νόμου στην επόμενη Βουλή, τα οποία καλούμε να υποστηρίξουν όλα τα κόμματα.

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα έκανε ένα πρώτο βήμα για την  αλλαγή, που είναι απαραίτητη για τα κόμματα και την πολιτική ζωή του τόπου μας.

 

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι συνεχίζουμε.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: “CHANGE”

 

Γραφείο Τύπου

13 Απριλίου 2016

ροή ειδήσεων