Περιμένουμε να ακούσουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προτάσεις για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατανοεί την απόφαση της παράτασης της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού διακίνησης και εργασίας μέχρι την 30η Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τη στιγμή που η παράταση των περιορισμών θεωρείται αναγκαία στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποτροπή της εσωτερικής διασποράς του ιού COVID-19.

Αξιολογούμε ως θετική την απόφαση τα συνέχισης της ισχύος των σχεδίων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέχρι και τον Ιούνιο, καθώς οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας δυστυχώς δεν θα έχουν χρονικό ορίζοντα μόνο όσο διαρκούν οι περιορισμοί.

Όμως, δεν ακούσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταθέτει επιπρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας, η οποία δέχεται από τώρα, αλλά και θα δεχτεί σοβαρά πλήγματα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τον επαναπατρισμό των φοιτητών, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως ως θέση αρχής πρέπει να διακηρυχθεί από την κυβέρνηση, ότι σκοπός είναι ο επαναπατρισμός όλων των φοιτητών, ανεξαρτήτως κατηγορίας και να εκπονηθεί ένα σχέδιο επιστροφής στην Κύπρο όλων, με βάση και τις απόψεις της επιστημονικής ομάδας, που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Γραφείο Τύπου

9 Απριλίου 2020

ροή ειδήσεων