ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟ;
Ανακοινώσεις |

Με αφορμή τη χθεσινή παράσταση, που ανέβηκε στο αρχαίο θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας, το Δημοκρατικό Κόμμα εγείρει το εξής ζήτημα:

Με βάση τον Περί Αρχαιοτήτων Νόμο, αρμόδια αρχή για έκδοση άδειας χρήσης αρχαιολογικού χώρου, είναι το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Η διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων είπε πως δεν υπήρξε κανένα αίτημα για χρήση του αρχαίου θεάτρου της Σαλαμίνας, ως τούτου, δεν έχει παραχωρήσει καμία άδεια.

Το ίδιο ελέχθη και από το αρμόδιο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ζητούμε από την κυβέρνηση, να μας πει ποιος παραχώρησε άδεια χρήσης του αρχαίου θεάτρου της Σαλαμίνας και με ποιαν εξουσιοδότηση  παραβιάζοντας τον Περί Αρχαιοτήτων Νόμο.

Δυστυχώς, το χθεσινό γεγονός ενδεχομένως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυπριακή Πολιτεία από το 1983, για αποτροπή αναγνώρισης θεσμών του ψευδοκράτους.

Τρεις κρατικοί θεατρικοί οργανισμοί της Κύπρου και της Ελλάδας χθες αναγνώρισαν την εξουσία θεσμών του ψευδοκράτους και αποαναγνώρισαν τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όταν η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζει τους Νόμους της, πως αναμένουμε να πείσουμε και να αποτρέψουμε τρίτες χώρες από τέτοιου είδους επικίνδυνες ενέργειες;

 

Γραφείο Τύπου

29 Σεπτεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων