Πόσο ακόμη θα περιμένει ο αγροτικός κόσμος μια πραγματική στήριξη από την κυβέρνηση;
20 Φεβ 2021 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΚΟ, ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Η υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα, συνεχίζουν να πλήττουν σοβαρά τον αγροτικό τομέα. Πόσο ακόμη θα περιμένει ο αγροτικός κόσμος, μια πραγματική, ουσιαστική στήριξη από την  κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση οφείλει να διοχετεύσει άμεση στήριξη από τους έκτακτους ευρωπαϊκούς πόρους και τις χαλαρώσεις που έχουν αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εμείς προτείνουμε:

– To σχεδιασμό  ολοκληρωμένου  πακέτου μέτρων ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού τομέα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες.

– Την αξιοποίηση του μέτρου χαλάρωσης, για μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση στους αγρότες και  στις μονάδες μεταποίησης τροφίμων, όπως προνοεί σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα της γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού, είναι γεγονός ότι χωρίς την ένταξη νέων ηλιακά ατόμων, δεν έχει μέλλον η γεωργία στο τόπο μας.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που εισηγούμαστε :

– Να αυξηθεί σημαντικά το ποσό που δίνεται για  εγκατάσταση νέων αγροτών μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

– Να στηριχθούν εισοδηματικά όσοι νέοι αγρότες έχουν εγκριθεί κατά την προηγούμενη προκήρυξη του μέτρου και να τους δοθεί η διαφορά που θα προκύπτει στο ύψος της χορηγίας μεταξύ πρώτης και δεύτερης προκήρυξης του μέτρου.

Η εισήγηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι όλοι όσοι έχουν εγκριθεί κατά την πρώτη προκήρυξη είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τους όρους και το επιχειρησιακό τους σχέδιο μέσα στις δύσκολες συνθήκες της Πανδημίας και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην αγροτική παραγωγή.

Γραφείο Τύπου – 20 Φεβρουαρίου 2021

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media