Πρέπει άμεσα το κράτος να στηρίξει ουσιαστικά τους παραγωγούς , οι καλλιέργειες των οποίων πλήγηκαν από τον καύσωνα
22 Μαΐ 2020 Ανακοινώσεις

Γραπτή Δήλωση Κ. Ε. Δημοκρατικού Κόμματος Πανίκου Λεωνίδου

Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσαν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας των τελευταίων ημερών. 

Σε επιτόπια επίσκεψη μας σε Κελλάκι και Πραστιό Κελλακίου διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Παρόμοιες συνθήκες και προβλήματα προέκυψαν δυστυχώς σε αρκετές κοινότητες ανά το Παγκύπριο.

Ένα μεγάλος μέρος της φετινής σοδειάς καταστράφηκε και δεν μπορεί να διατεθεί στην αγορά με ότι αρνητικό επακόλουθο αυτό επιφέρει.

Για αρκετούς αγρότες η παραγωγή φρούτων, αποτελεί την μοναδική πηγή εισοδήματος.     Ως εκ τούτου οι αρμόδιοι φορείς του κράτους καλούνται όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι παραγωγοί μας να αντισταθμίσουν αν μη τι άλλο μέρος του απολεσθέντος εισοδήματος τους.

Καλούμε την κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΓΑ να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τις εκτιμήσεις των ζημιών και να καταβάλουν άμεσα δίκαιες και ανάλογες με το μέγεθος των ζημιών αποζημιώσεις.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε εκφράσει εδώ και μέρες την άποψη ότι το ποσό που έχει διατεθεί από την Κυβέρνηση για στήριξη του αγροτικού τομέα εν μέσω πανδημίας είναι ανεπαρκές .

Το νέο πλήγμα μπορεί να αποτελέσει δυστυχώς το τελειωτικό κτύπημα για τους αγρότες μας, εάν η πολιτεία δεν σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που καταβάλλουν. Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να τους στηρίξει εμπράκτως, τόσο οικονομικά όσο και με άλλα κίνητρα, ώστε να μην οδηγηθούν στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Γραφείο Τύπου                                                                                     

 22  Μαΐου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media