Προ τετελεσμένων γεγονότων η Βουλή με την αποστολή στην GRECO του προτεινόμενου κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών, πριν τη συζήτηση του
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την λύπη και την απογοήτευση του γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής έχει επιλέξει να αποστείλει το κείμενο του προτεινόμενου κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών, στην Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), προτού εκφραστούν οι απόψεις των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή  της Βουλής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται έντονα υπέρ της θέσπισης κώδικα δεοντολογίας για τους βουλευτές, όμως οφείλουμε να σημειώσουμε πως υπάρχουν πρόνοιες του προτεινόμενου κώδικα που είναι προβληματικές, αμφιλεγόμενες και χρήζουν περαιτέρω διαβούλευσης.  Γι’ αυτό και προσβλέπαμε στη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί έχει επιλέξει να θέσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους βουλευτές προ τετελεσμένων γεγονότων με αυτή την πράξη και ενέργεια του.

Οι θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος θα κατατεθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών όπου θα συζητηθεί το κείμενο του προτεινόμενου κώδικα δεοντολογίας.    

Γραφείο Τύπου

4 Μαρτίου 2020

ροή ειδήσεων