Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Πρωινές δηλώσεις Νικόλα Παπαδόπουλου στο περιθώριο επίσκεψής του στο Παλιομέτοχο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΚΟ ΚΥΠΕ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15/5/2016 13:26 Γραφείο Τύπου

Παρατίθενται τα κύρια σημεία των πρωινών δηλώσεων που έκανε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στο περιθώριο επίσκεψής του στο Παλιομέτοχο.

«Δεν μπορεί να είναι το ίδιο εκείνοι που μας χρεοκόπησαν, με εμάς που αφήσαμε πλεονάσματα. Δεν μπορεί εκείνοι που δεν είχαν σχέδιο και μας κούρεψαν να μιλάνε σήμερα για προοπτική. Εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις: Έχουμε προτάσεις για την ανεργία, την ανάπτυξη και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Θέλουμε να συνάψουμε μια κοινωνική συμφωνία με κάθε κύπριο και κάθε κύπρια,για να προωθήσουμε αυτές τις προτάσεις και να πάρουμε την Κύπρο μπροστά».

Αναφορικά με τις βίζες των Τούρκων υπηκόων:

«Είναι πάρα πολύ ανησυχητικές οι εξελίξεις για τις βίζες των τούρκων υπηκόων. Όλα δείχνουν πως η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι έτοιμη να μπει σε ένα νέα ανατολίτικο παζάρι με την Τουρκία για να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του κ. Ερτογάν. Εδώ η ευρωπαϊκή επιτροπή θεωρεί πως η Τουρκία έχει συμμορφωθεί με κυπρογενείς υποχρεώσεις της για τα δικαστήρια και τα σύνορα. Στην ουσία συμφωνούν με την Τουρκία πως η ΚΔ είναι «εκλιπούσα»! Δυστυχώς η Κυβέρνηση μας δείχνει εκνευρισμό, αμηχανία αλλά και παρουσιάζεται ανήμπορη ν’ αντιδράσει. Τέτοια θέματα δεν λύνονται με επιστολές, ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση μας από-ενοχοποιεί την Τουρκία και τον κ. Ερτογάν με κάθε ευκαιρία. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το ΕΣ για να συζητήσουμε όλες αυτές τις πάρα πολύ ανησυχητικές εξελίξεις για να μην βρεθούμε πάλι ενώπιον δυσάρεστων τετελεσμένων».

 

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media