Προς τη σωστή κατεύθυνση η συμφωνία ΚΔ – ΕΕ, για το μεταναστευτικό
Συμφωνία για το Μεταναστευτικό
Ανακοινώσεις |

Έστω και με αρκετή καθυστέρηση, η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κύπρο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαιρετικής σημασίας, νοουμένου ότι αυτή η συμφωνία, μετουσιωθεί από τη θεωρία στην πράξη, με αποτελεσματικό τρόπο και νοουμένου ότι αυτή εφαρμοστεί συνδυαστικά με μέτρα που όφειλε ήδη να λάβει η κυβέρνηση και πολλά από τα οποία είχε προτείνει εδώ και πολύ καιρό το Δημοκρατικό Κόμμα μέσα από την πρόταση του για την βραχυπρόθεσμη και την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η κυβέρνηση πρέπει τάχιστα να επανδρώσει επαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα κέντρα υποδοχής και ταυτόχρονα να ενισχύσει και να καταστήσει πιο αποτελεσματικούς τους μηχανισμούς εθελούσιας επιστροφής.

Η συμφωνία είναι σημαντική, αλλά από μόνη της δεν είναι αρκετή. Απαιτείται εκ μέρους της κυβέρνησης ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης του μεταναστευτικού στη βάση της συμφωνίας και όχι αποσπασματικά ημίμετρα.

Γραφείο Τύπου

21 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων