Προσχέδιο ψηφίσματος για την UNFICYP: Η κατοχή μετατρέπεται σε de facto κατάσταση ύπαρξης δύο οντοτήτων
Ανακοινώσεις |

Μετατροπή της κατοχής, σε de facto κατάσταση ύπαρξης δύο οντοτήτων, που θα πραγματοποιούν απευθείας επαφές μεταξύ τους, χωρίς την εμπλοκή του ΟΗΕ, επιχειρεί το προσχέδιο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, που ετοιμάστηκε από τη Βρετανία.

Οι πρόνοιες του προσχεδίου του ψηφίσματος παραπέμπουν σε νέα σταδιακή υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμιση του ψευδοκράτους, καθώς οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναγκάζονται να πραγματοποιούν απευθείας επαφές με παράνομους θεσμούς του ψευδοκράτους, ακόμα και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, φέρει ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε αποδεχτεί την εκχώρηση υπέρμετρων αρμοδιοτήτων στις δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές, σε βαθμό που αποδυναμώθηκαν οι θεσμοί του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας και περίπου αντικαταστάθηκαν από τις τεχνικές επιτροπές.

Το ανησυχητικό είναι ότι, αν το προσχέδιο γίνει ψήφισμα, θα αποτελέσει, από δω και πέρα, κεκτημένο, σε ότι αφορά τις διαδικασίες του κυπριακού.

Τεράστια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Αναστασιάδη και για το γεγονός ότι, χώρες που στο παρελθόν, παραδοσιακά παρενέβαιναν και τροποποιούσαν αρνητικές για την Κυπριακή Δημοκρατία πρόνοιες ανάλογων ψηφισμάτων, φαίνεται να μην επιδεικνύουν πλέον τέτοια διάθεση.

Γραφείο Τύπου

27 Ιανουαρίου 2020

ροή ειδήσεων