ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΚΟ-ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
25 Απρ 2016 Ανακοινώσεις

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ «ΚΟΥΡΕΜΕΝΩΝ» ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ, ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

 

Για το Δημοκρατικό Κόμμα είναι κρίσιμο και απαραίτητο να αρθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αδικίες που έφερε η κρίση. Είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας που με το «κούρεμα» είδαν να χάνονται κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Το ίδιο συνέβη και με τους κατόχους αξιογράφων. Την ίδια στιγμή, μεγάλες ήταν οι απώλειες των ταμείων πρόνοιας και συντάξεων.

Η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος για αποζημίωση των «κουρεμένων» Κυπρίων καταθετών, κατόχων αξιογράφων, ταμείων προνοίας και συντάξεων με το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος, για 20 χρόνια, αίρει σε σημαντικό βαθμό την αδικία.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η πρόταση μας κατανέμει πλεόνασμα. Δεν χρειάζεται να κοπεί κάτι άλλο για να υλοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελούμενη από τον βουλευτή Άγγελο Βότση και τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου, Άθω Αντωνιάδη, παρευρέθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Μιλώντας εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, ο βουλευτής Άγγελος Βότσης, επέκρινε την κυβέρνηση για απραξία τριών ετών και αθέτηση υποσχέσεων έναντι των κατόχων αξιογράφων.

Ο κ. Βότσης εξέφρασε την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος στην πρόταση νόμου του Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα μικρού αριθμού μεν κατόχων αξιογράφων, αλλά αποτελεί μια αρχή.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κάλεσε όλους να σταματήσουν να μετέρχονται νομικίστικων μεθόδων και να προσπαθούν να προκαταλάβουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά να συνταχθούν με την πλειοψηφία της Βουλής, για να εξευρεθεί πολιτική για το ζήτημα αυτό.

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media