Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
29 Ιούν 2016 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το «Μέλιος Παρκ» στους Αγίους Τριμιθιάς, που αφορούν τη μη κατάλληλη διαβίωση και κακοποίηση των ζώων που φιλοξενεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρμόδιες αρχές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το συγκεκριμένο πάρκο. Έχουν γίνει και στο παρελθόν καταγγελίες για μη εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, μη κατάλληλης διαβίωσης των ζώων, ανεξέλεγκτης εισαγωγής ζώων και πουλιών και ότι δεν πληροί τις πρόνοιες των περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων νόμου.

Είναι άξιο απορίας  γιατί το πάρκο λειτουργεί ακόμα, μετά από όλα αυτά και μετά που ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας στις 11 Φεβρουαρίου 2016 με επιστολή του στους Διευθυντές/ντριες δημοτικής, μέσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης συστήνει να αποφεύγονται οι επισκέψεις αφού υπάρχουν εκκρεμότητες με την πολεοδομική άδεια.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός καθώς και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν άμεσα απαντήσεις για το θέμα του εν λόγου πάρκου και κυρίως να παρέμβουν άμεσα και να σταματήσουν την κακοποίηση που σύμφωνα με καταγγελίες συντελείται εκεί καθημερινά. Οι δαιδαλώδες διαδικασίες της κυβερνητικής γραφειοκρατίας δεν γίνεται να επιτρέπουν την κακοποίηση των ζώων και ούτε γίνεται το συντεταγμένο κράτος να κρύβεται πίσω από αυτές.

Επιπρόσθετα, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ήδη προτείνει  και εμμένει στην  περαιτέρω αύξηση των ποινών για την κακοποίηση των ζώων, ως αποτρεπτικό παράγοντα, τη νομοθετική ρύθμιση της λειτουργίας των καταφυγίων των ζώων και την εκπόνηση μιας συνολικής, ενιαίας πολιτικής για τα ζώα, που να εφαρμόζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιδιωτικούς φορείς με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων θανάτωσης, εγκατάλειψης ή κακοποίησης των ζώων.

 

Γραφείο Τύπου

29 Ιουνίου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media