Πρόταση για συνταγματική τροποποίηση, που ρυθμίζει το θέμα της 56ης έδρας της Βουλής
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Συζητήθηκε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, η πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος, του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και του Κινήματος «Αλληλεγγύη», η οποία ρυθμίζει το ζήτημα της 56ης έδρας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την εξέλιξη της συζήτησης, από την οποία διαφάνηκε ότι το περιεχόμενο της προτεινόμενης μας ρύθμισης για τη συνταγματική τροποποίηση, γίνεται αποδεκτό από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θεωρεί ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη οδός.

Η εν λόγω πρόταση νόμου προνοεί συγκεκριμένα ότι, σε περίπτωση που, βουλευτική έδρα δεν καταληφθεί ή κενωθεί ή την αποποιηθεί ο εκλεγέντας βουλευτής, μεταξύ του χρονικού διαστήματος ανακήρυξης και ανάληψης καθηκόντων, τότε η βουλευτική έδρα θα πληρώνεται σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.

Θεωρούμε ότι αυτή η συνταγματική τροποποίηση ρυθμίζει το θέμα της 56ης έδρας που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό και γι’ αυτό ευελπιστούμε στη στήριξη των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων, ώστε να απαλειφθεί το πρόβλημα αυτό και να αποκατασταθεί η κατάσταση για τη πιο σωστή και εύρυθμη λειτουργία της ολομέλειας της Βουλής.

Γραφείο Τύπου

20 Σεπτεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων