Πρόταση νόμου για την Ίση Μεταχείριση Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και να θυμίσουμε ότι 1908 χιλιάδες γυναίκες κατέβηκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης διεκδικώντας ίση αμοιβή και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα εν έτη 2021 εξακολουθούμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για τα ίδια πράγματα, για ίση αμοιβή για ίση εργασία και για ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και βεβαίως για την πλήρη ισότητα των φύλων.

 Για αυτό το λόγο το Δημοκρατικό Κόμμα, περνώντας στις πράξεις αντί μόνο στα λόγια καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου με την οποία ζητούμε την τροποποίηση του Περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση Νόμου, έτσι ώστε να καθίσταται υποχρεωτικό για όλους τους εργοδότες, να τηρούν, να αναρτούν, να ενημερώνουν και να εκπαιδεύουν αναφορικά με κώδικα συμπεριφορά που αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση. Να είναι δηλαδή υποχρεωμένοι οι εργοδότες να ακολουθούν συγκεκριμένο κώδικα, υιοθετώντας απαραίτητους προληπτικούς μηχανισμούς.

 Όσοι εργοδότες δεν το πράξουν και το θεωρούν ότι είναι κάτι το ασήμαντο, το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν, θα υπόκεινται σε ποινές για αυτή τους την παράληψη. Με αυτή μας την πρόταση νόμου θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε έμπρακτα την ημέρα της γυναίκας και στην ουσία προωθούμε την ισότητα των φύλων.

Γραφείο Τύπου

8 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων