ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΛΕΑ
Ανακοινώσεις |

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή Σολέας αλλά και περιοχές της Λεμεσού και Πάφου, το Δημοκρατικό Κόμμα υπέβαλε στις 21 Ιουνίου 2016 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών εισήγηση για εγγραφή του θέματος «Η δυνατότητα άμεσης στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Κύπρο».

Δυστυχώς, με τη δικαιολογία της ύπαρξης πρότασης για εγγραφή γενικότερου θέματος που αφορά τις πυρκαγιές και τις καταστροφές, η εισήγηση του Δημοκρατικού Κόμματος απορρίφθηκε τόσο από την Πρόεδρο όσο και από τα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Ωστόσο, η εισήγηση του Δημοκρατικού Κόμματος δεν εμπίπτει στο πλαίσιο του γενικότερου θέματος που θα συζητηθεί.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιδιώκει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση οικονομική και τεχνοκρατική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ άλλες 23 χώρες έχουν λάβει μέχρι τώρα ποσό 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως στήριξη για αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει στην εγγραφή του πιο πάνω θέματος και καλούμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το αίτημα μας για εγγραφή που θα τεθεί στην επόμενη συνεδρία της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

 

Γραφείο Τύπου

25 Ιουνίου 2016 

 

*Φωτογραφία Ανακοίνωσης 

ροή ειδήσεων