Πρώτιστο μέλημα του Δημοκρατικού Κόμματος είναι η οδική ασφάλεια και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στην οδό Ν. Παττίχη
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Η απόφαση για δημιουργία διαχωριστικής νησίδας στην οδό Νίκου Παττίχη, προκαλεί έντονες αντιδράσεις και διαφωνίες από καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η υλοποίηση της απόφασης θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα, τόσο στις επιχειρήσεις τους όσο και στην κυκλοφορία.

Το Θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής, κατά την οποια ως Δημοκρατικό Κόμμα απευθύναμε έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, να αναστείλουν την απόφαση για δημιουργία της νησίδας, να διαβουλευθούν με όλους τους επηρεαζόμενους και να εξεύρουν από κοινού λύσεις.

Ο συνολικός σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει εκτός από διαχωριστική νησίδα, παρόδιους χώρους στάθμευσης επί της Λεωφόρου, για να εξυπηρετούνται όλα τα αδειοδοτημένα υποστατικά. Ωστόσο, επειδή στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο, προτείνεται η συνολική αναστολή του.

Εμεις θεωρούμε ότι η όποια λύση αποφασιστεί, πρέπει να εξυπηρετεί τις προδιαγραφές του δρόμου, διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω από όλα, την ασφάλεια όλων και να διευκολύνει παράλληλα κατοίκους, καταστηματάρχες και οδηγούς. 

Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις, που στο τέλος της ημέρας μπορεί να αποβούν από την μια καταστροφικές για την επιβίωση των εμπορικών καταστημάτων και από την άλλη θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες κυκλοφοριακές επιπτώσεις.  

Γραφείο Τύπου

24 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων