Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Δημοκρατικού Κόμματος για το 2021
Ανακοινώσεις |

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη σε όλα τα επίπεδα. Ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας αλλά και των συνεπειών της διαχείρισης της.

Η πανδημία Covid-19 εξαπλώνεται ραγδαία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Τόσο σε επίπεδο περιορισμού της υγειονομικής κρίσης όσο και σε αυτό της στήριξης της οικονομίας.

Ως αποτέλεσμα έχουν διευρυνθεί οι κοινωνικές ανισότητες και έχει πληγεί η ποιότητα ζωής μας.

Οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά, κυρίως της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας που προκαλεί η ελλιπής στήριξη τους.

Κι όμως μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, κάποιοι έχουν προφανώς άλλες προτεραιότητες. Προτεραιότητες εξυπηρέτησης και συγκάλυψης διαπλεκόμενων συμφερόντων που συνθέτουν ένα βαρύ και σκοτεινό σκηνικό διαφθοράς που υποσκάπτει θεσμούς και το ίδιο το κράτος και ταυτόχρονα μας προσβάλλει ως κοινωνία.

Επιπρόσθετα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ» και τονίζουμε με απογοήτευση, την κρίσιμη καμπή στην οποία η αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει το Κυπριακό με την Τουρκία πλέον να θέτει επίσημα λύση «δυο κρατών» και την πλευρά μας να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, παρά τις δικές μας προειδοποιήσεις.

Είναι στο χέρι μας αλλά κυρίως στο χέρι σας, το 2021 να αποτελέσει τη χρονιά της αλλαγής.

Μια ΑΛΛΑΓΗ που μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να αναδείξετε.

Μια ΑΛΛΑΓΗ που θα μας επιτρέψει να έχουμε ελπίδα για καλύτερες μέρες για τις οικογένειες μας, τις δουλειές μας, την καθημερινή μας ζωή, για τη πατρίδα μας.

Μια ΑΛΛΑΓΗ που θα βασίζεται σε 4 πυλώνες:

  • Νέα Στρατηγική στο Κυπριακό.
  • Ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στήριξη της οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  
  • Διασφάλιση και θωράκιση της δημόσιας υγείας που καλά σχεδιασμένες πολιτικές.
  • Πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Αυτή η αποστολή είναι για το Δημοκρατικό Κόμμα αταλάντευτος στόχος μέσα στην χρονιά που έρχεται.

Δεν επιθυμούμε και δεν πρόκειται να είμαστε ρυθμιστές καμίας διεφθαρμένης πολιτικής, αλλά ρυθμιστές της κάθαρσης και της αναγκαίας αλλαγής που χρειάζεται ο τόπος για να ανακάμψει.

Με συγκεκριμένες εφαρμόσιμες προτάσεις στο Κυπριακό, την πολιτική ζωή, την οικονομία, την παιδεία και την υγεία, στον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα ευχόμαστε η νέα χρονιά να δώσει σε όλους τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις προκλήσεις και να δικαιωθούν οι προσδοκίες όλων μας για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή Νέα Χρονιά 2021!

Γραφείο Τύπου

31 Δεκεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων