Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Δημοκρατικού Κόμματος
Ανακοινώσεις |

Στο χρόνο που πέρασε πολλοί συνάνθρωποι μας έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της πανδημίας, πάρα πολλοί είδαν τη ζωή τους να γίνεται χειρότερη, πιο άδικη και πιο δύσκολη. Είδαν την καθημερινότητα τους να πλημμυρίζεται με ανασφάλεια.

Στο χρόνο που πέρασε η Κυπριακή Δημοκρατία υπέστη τις συνέπειες μίας κλιμακούμενης επεκτατικότητας της Τουρκίας η οποία ενήργησε παράνομα και κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου στην Αμμόχωστο και στην ΑΟΖ, επιχειρώντας νέα απαράδεκτα τετελεσμένα επί της συνεχιζόμενης κατοχής της μισής μας πατρίδας.

Η χώρα τόσο σε ότι αφορά την οικονομία, τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ευημερία αλλά και όσο αφορά το εθνικό μας ζήτημα, χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μια σωστή στρατηγική σε πνεύμα ενότητας και συλλογικότητας.

Αποχαιρετώντας το 2021 δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε όλα εκείνα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν, όλα εκείνα που άργησαν να γίνουν και δεν έφεραν αποτέλεσμα, όλα εκείνα που περιορίστηκαν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και δεν άγγιξαν ποτέ την ουσία, όλα εκείνα που έχουν διαφθείρει θεσμούς και αξίες.   Με τον ερχομό του 2022, στοχεύουμε να βάλουμε τα θεμέλια για να κτίζουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο. Με ειλικρίνεια, διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον πολίτη,  να αγωνιστούμε για να ανακτήσουμε αξίες που ξεθώριασαν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται σε όλους μια καλύτερη νέα χρονιά με υγεία και ασφάλεια και εκφράζει για ακόμη μια φορά την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνεχίσει με την ίδια υπευθυνότητα, συνέπεια και διεκδικητικότητα να αγωνίζεται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Καλωσορίζουμε το 2022 με την ελπίδα να είναι η τελευταία Πρωτοχρονιά, που η πατρίδα μας υποφέρει από τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και με τη διαβεβαίωση ότι ο αγώνας για εκπλήρωση του διακαούς πόθου για απελευθέρωση θα συνεχιστεί.

Μαζί μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα για τον κάθε πολίτη και την πατρίδα μας.

Καλή νέα χρονιά 2022 !

Γραφείο Τύπου

31 Δεκεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων