Πρωτοβουλίες ΔΗΚΟ για κάθαρση και διαφάνεια
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Επαναβεβαιώνοντας την απαίτηση του Κόμματος για άμεση παραίτηση του κ. Συλλούρη από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να προστατευθεί έστω και τώρα το κύρος του πολιτειακού αξιώματος και να λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε τρεις επιπρόσθετες ενέργειες, με σκοπό την κάθαρση και τη διαφάνεια.

1.      Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά την άμεση προώθηση στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, του Νομοσχεδίου για την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Παράλληλα, το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά τη συμπερίληψη σχετικού κονδυλίου/προϋπολογισμού της εν λόγω Αρχής στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021. Για αυτό το ζήτημα, ήδη ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

2.      Το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε ότι οι βουλευτές του ΔΕΝ θα συμμετέχουν σε συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής, ή Επιτροπών στις οποίες, είτε προεδρεύει, είτε μετέχει ο κ. Συλλούρης.

3.      Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να δώσει πλήρη πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους φακέλους πολιτογραφήσεων και δηλώνει πως, αν η κυβέρνηση δεν το πράξει, τότε το Κόμμα θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Γραφείο Τύπου

15 Οκτωβρίου 2020

ροή ειδήσεων