«Πυρετός» Διαβουλεύσεων στο ΔΗΚΟ με επίκεντρο το ΓεΣΥ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΡος ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Σε συνέχεια των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος με φορείς του τομέα της Υγείας και με στόχο την καλύτερη κατανόηση των ανοικτών θεμάτων και δυσκολιών που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, και η Σύμβουλος επί Θεμάτων Υγείας, Δρ. Ανδρούλλα Ελευθερίου, είχαν χθες το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), κ. Μάριο Κουλούμα.

Στη συζήτηση συνέβαλαν με τις τοποθετήσεις τους ο Δρ. Μιχάλης Αγκαστινιώτης, πρώην Διευθυντής της Παιδιατρικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου και του Κέντρου Θαλασσαιμίας, και ο Δρ. Ανδρέας Πολυνείκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προσωπικών Ιατρών Κύπρου και πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος, αφού άκουσε προσεκτικά τις προκλήσεις που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς ως συνέπεια των αδυναμιών του ΓεΣΥ και τις προτάσεις τους για λύσεις, εξέφρασε στους συμμετέχοντες τις προσδοκίες του για άμεσες διορθώσεις που απαιτούνται προκειμένου να υλοποιηθεί το Σύστημα Υγείας που έχουμε υποσχεθεί στον Κύπριο πολίτη. Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευσή του να ενισχύσει τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνάντηση υπήρξε άκρως παραγωγική και τα πορίσματά της θα συμπεριληφθούν σε σειρά εισηγήσεων για βελτιώσεις του ΓεΣΥ που θα υποβάλει λίαν συντόμως στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, η Δρ Ελευθερίου και η Συμβουλευτική Ομάδα της, ώστε να διαμορφωθούν, εν συνεχεία, οι τελικές προτάσεις του Προέδρου επί των κρίσιμων ζητημάτων της Υγείας προς τους αρμοδίους.

Γραφείο Τύπου

11 Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων