ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
12 Μαΐ 2017 Ανακοινώσεις

Σαράντα ένα χρόνια αφοσίωσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον Κυπριακό Ελληνισμό και στον κυπριακό λαό, συμπληρώνει σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα.

Για σαράντα ένα χρόνια, ο αγώνας για δικαίωση της Κύπρου, για απελευθέρωση, για ευημερία, διεξάγεται ακατάπαυστα.

Με καθοδηγητικό φάρο τις παρακαταθήκες του ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος, πρώτου Προέδρου του κόμματος και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού και του πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, των οποίων τη μνήμη σήμερα τιμούμε, συνεχίζουμε να πορευόμαστε στο δύσκολο δρόμο της μάχης για εθνική, κρατική και κοινωνική επιβίωση.

Στήριγμα μας σ’ αυτόν τον αγώνα, η κληρονομιά που μας άφησαν οι συναγωνιστές μας, που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της Κύπρου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα πρώτα χρόνια μετά τον μαύρο Ιούλη του 1974, σήκωσε στους ώμους του, το βαρύ φορτίο της αντιμετώπισης των τραγικών συνεπειών της τουρκικής εισβολής και της ανασυγκρότησης του κράτους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αντιμετώπισε την μεγαλύτερη, μετά την τουρκική εισβολή, απειλή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσπάθεια επιβολής του σχεδίου Ανάν.

Κατά τις διακυβερνήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, ο τόπος βίωνε ανθηρή οικονομία και ο λαός απολάμβανε υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Η 41η επέτειος από την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος βρίσκει το κυπριακό να είναι στη χειρότερη φάση από ποτέ, την Ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι στη δυσχερέστερη θέση από ποτέ και την οικονομία του τόπου να είναι βαθιά πληγωμένη.

Πιστό στην ιστορία του και τους λόγους ίδρυσης και ύπαρξης του, το Δημοκρατικό Κόμμα ξεκίνησε μαζί με άλλες δυνάμεις τον αγώνα για πολιτική αλλαγή, για εφαρμογή νέας στρατηγικής στο κυπριακό, για αναγέννηση της οικονομίας και διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Οι αγώνες του Δημοκρατικού Κόμματος δεν θα σταματήσουν, παρά μόνο όταν επιτύχουμε δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο κυπριακό και όταν αντιμετωπιστούν ουσιαστικά οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Οφείλουμε να τιμήσουμε τους αγώνες των προηγούμενων γενιών και έχουμε χρέος να παραδώσουμε μια Κύπρο ελεύθερη, ασφαλή και ευημερούσα στις επόμενες γενιές.

 

Γραφείο Τύπου
12 Μαΐου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media