Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, δικαιούνται την αμέριστη στήριξη της πολιτείας
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι ηλικιωμένοι μας έχουν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στην ελεύθερη διακίνηση που υφίστανται για πάνω από ένα χρόνο.

Τους έχει απομονώσει, έχει κρατήσει τους δικούς τους ανθρώπους μακριά τους και ενώ χρειάζονται βοήθεια, αφέθηκαν να παλεύουν μόνοι.  

Οι ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας, δικαιούνται να απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα ζωής, αλλά και να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και να απολαμβάνουν τη φροντίδα της Πολιτείας. Ιδιαίτερα εν καιρώ κρίσεων.

Η ταχύτερη και καλύτερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, η ευκολότερη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, η οργανωμένη συμβουλευτική υποστήριξη τους σε όλα τα επίπεδα θα έπρεπε να αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς οι συνέπειες της έλλειψης επαρκούς στήριξης τους, είναι υπαρκτές.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε καταθέσει από το 2017 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας που θεωρούμε πολύ σημαντικό όπως επιμείνουμε στην προώθηση και εφαρμογή του.

Προτείνουμε:

• Δημιουργία «Γραμμής Ευημερίας Ηλικιωμένων», η οποία σήμερα εν μέσω περιοριστικών μέτρων θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και σε αρκετές περιπτώσεις σωτήρια.

• Δημιουργία «Επιτρόπου Ηλικιωμένων», ως συντονιστή των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν άτομα μεγάλης ηλικίας και προστασίας των δικαιωμάτων τους.

• Δημιουργία Κινητής Μονάδας υποστήριξης και προσφοράς υπηρεσιών σε ηλικιωμένους σε απομονωμένες γεωγραφικά περιοχές. Ένα μέτρο το οποίο εάν υφίστατο θα μπορούσε σήμερα να επεκταθεί προσωρινά προς την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων που είναι απομονωμένοι και περιορισμένοι λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Στους συμπατριώτες μας οι οποίοι για δεκαετίες εργάστηκαν σκληρά για να κτίσουν αυτό το κράτος και την κοινωνία, όλοι μας οφείλουμε σεβασμό και αναγνώριση.

Το Κράτος οφείλει να τους εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα ζωής και φροντίδας.

Γραφείο Τύπου

13 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων