Σε καθοδική πορεία διάλυσης τα δημόσια νοσηλευτήρια
ΓΕΣΥ Νοσηλευτήρια ΟΚΥπΥ
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για την καθοδική πορεία διάλυσης που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η ανεπαρκής στάση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και ο αναποτελεσματικός ρόλος της κυβέρνησης.

Η τραγική κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και η εργατική αναταραχή, θα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό και αποφάσεις για λήψη μέτρων από τον ΟΚΥπΥ και όχι καθησυχασμό.

Τα προβλήματα δεν λύνονται, βάζοντας τα κάτω από το χαλί. Τα προβλήματα είναι διαχρονικά και παρα ταύτα η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν έχει προχωρήσει.

Αναμένουμε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΟΚΥπΥ να αντιληφθούν τη σοβαρότητα που αναλογεί στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και να μην περιορίζονται στην απλή διαπίστωση των προβλημάτων.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις για το καλό της υγείας των πολιτών και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας, οικονομικής και ποιοτικής, των δημοσίων νοσηλευτηρίων που είναι άλλωστε και η ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ.

Γραφείο Τύπου

30 Σεπτεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων