Σειρά διαβουλεύσεων με εμπλεκόμενους φορείς για το ΓεΣΥ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, Δρος ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο σειράς συζητήσεων και διαβουλεύσεων που διεξάγει το Δημοκρατικό Κόμμα με φορείς που εμπλέκονται ενεργά στον τομέα της Υγείας, είχα χθες, 27 Αυγούστου 2020, συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, Δρα Σωτήρη Κούμα, και τη Διευθύντρια του Νοσοκομείου Λεμεσού, Δρα Φαίδρα Ιωαννίδου.

Στόχος της εν λόγω συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων πάνω στα φλέγοντα προβλήματα και τις ελλείψεις που διαπιστώνονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του ΓεΣΥ, ειδικά σε ό,τι αφορά τα δημόσια νοσηλευτήρια, την κρίσιμη ένταξη των ΤΑΕΠ στη β’ φάση του Συστήματος Υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς και άλλα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Στη συζήτηση συνεισέφεραν επίσης ο Δρ Ανδρέας Πολυνείκης, Πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας προσωπικών – οικογενειακών γιατρών, και ο Δρ Πέτρος Κατσιολούδης, Ειδικός Παθολόγος.

Υπενθυμίζω ότι το ΔΗΚΟ έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία του αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση και τα φαινόμενα σοβαρών διοικητικών και  άλλων αδυναμιών των δημόσιων νοσηλευτηρίων από πλευράς ΟΚΥπΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητά τους και, πρωτίστως, την ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες. Είναι δε απαραίτητη η αναδιοργάνωση της δημόσιας υγείας με τη δημιουργία ενός Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας που να συμπεριλαμβάνει το Κέντρο Αναφοράς Λοιμωδών Νοσημάτων, στα πρότυπα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο τομέας της Υγείας αφορά όλους μας και το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να τηρεί εποικοδομητική στάση επί του θέματος.

Οι συναντήσεις και διαβουλεύσεις με όλους τους σχετικούς φορείς θα συνεχιστούν, συμπεριλαμβάνοντας και τους ίδιους τους ασθενείς.

Γραφείο Τύπου

28 Αυγούστου 2020

ροή ειδήσεων