Σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις και τον κόσμο που το έχει ανάγκη, αποτελεί η σημερινή αναστολή δόσεων και τόκων που υπερψήφισε το Δημοκρατικό Κόμμα
Ανακοινώσεις |

Σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις και τον κόσμο που το έχει ανάγκη αποτελεί η σημερινή αναστολή δόσεων και τόκων που υπερψήφισε το Δημοκρατικό Κόμμα. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την αναστολή, από το τραπεζικό σύστημα, των δόσεων εξυπηρετούμενων δανείων, στην προσπάθεια να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δανειολήπτες και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του ιού COVID-19.

Το ΔΗΚΟ επιμένει πως μέρος του ποσού των €250 εκ. που θα περιληφθεί στις κυβερνητικές εγγυήσεις, πρέπει να αξιοποιηθεί για να επιδοτηθούν τα επιτόκια αυτών, αλλά και άλλων δανείων.

Καλούμε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, να εκδώσει τάχιστα τη σχετική οδηγία προς τις εμπορικές τράπεζες, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι δανειολήπτες και να εφαρμοστεί η νομοθεσία αμέσως.

Η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος για αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την παροχή κρατικών εγγυήσεων, ύψους δύο δισεκατομμυρίων προς τις εμπορικές τράπεζες, αποσκοπεί στη θέσπιση ελεγκτικών δικλείδων ασφαλείας, έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος στις τράπεζες, διαφάνεια και συγκεκριμένα κριτήρια για την ενεργοποίηση του δικαιώματος αναστολής των δόσεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις παρεμβάσεις του, θα επιδιώξει την ενίσχυση του ελέγχου αυτών των κρατικών εγγυήσεων, αλλά και γενικότερα των μέτρων στήριξης των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου

29 Μαρτίου 2020

ροή ειδήσεων